Panarea Gin van Lorenzo Inga 

Overzicht Gin

 
Panarea Island Gin
 
Panarea Sunset Gin
 

Panarea Gin

Panarea Gin, vernoemd naar het eiland Panarea bij Sicilië waar de 'roots' van de familie Inga liggen.

Twee heerlijke botanische gins, beide een geweldige basis voor een smaakvolle en originele gin-tonic. Maar kijk vooral ook even hieronder bij de andere cocktails die je met Panarea kunt maken.

  • Panarea Island gin (citrus en jeneverbes)
  • Panarea Sunset gin (grapefruit en basilicum)

Italiaanse gin-tonic met Panarea Gin

Verras je vrienden met een Italiaanse gin-tonic.
Volg de stappen in deze 'how to' video en zet binnen een minuut een overheerlijke GT op tafel.

Benodigd:

  • Panarea Gin
  • goede, neutrale tonic (bijv. Thomas Henry)
  • een blaadje basilicum
  • een schijfje citroen

 

Recepten met Panarea Gin

  • Weinig dranken hebben de afgelopen jaren zo'n opmars gemaakt als gin. Lorenzo Inga heeft een Italiaanse twist aan gin gegeven met zijn Panarea Gin. Vernoemd naar het gelijknamige eiland bij Sicilië waar de roots van de familie Inga liggen.

    Panarea Gin is een botanische gin van o.a jeneverbes, citrus en mirte. Zeer zacht van smaak. Dat maakt hem een heerlijke basis voor cocktails, mixdranken en desserts. Hieronder vind je een aantal suggesties, die regelmatig worden aangevuld.

     

    Lekkere recepten met gin, in een handig overzicht

    Panarea Gin als basis voor heerlijke cocktails en een dessert.
    RECEPTEN DOWNLOADEN

     

    BASILICUM

    BASILICUM

    Tonic met een scheut(je) Panarea Gin. Garneren met blaadjes basilicum en een schijfje citroen.
    Laat de basilicum even intrekken voor een nog frissere smaak.
    SOUTH SIDE

    SOUTH SIDE

    60 ml gin, 30 ml vers geperst citroensap, 15 ml suikerwater. Garneren met 10 verse blaadjes munt. Eventueel een paar blaadjes versnipperen.
    DIRTY MARTINI

    DIRTY MARTINI

    Panarea Gin en vermouth in een 4-1 verhouding. Garneren met olijven op prikker.
    GIN TONIC

    GIN TONIC

    De klassieker mag natuurlijk niet ontbreken: tonic met een scheutje gin.
    PISTACHE IJS

    PISTACHE IJS

    Pistache ijs met een scheutje Panarea Gin. Aankleden met pistachenootjes, zwarte peper en een sinaasappelschil.
    ARANCELLO TONIC

    ARANCELLO TONIC

    Super verfrissend: Panarea Gin, arancello en tonic in drie gelijke delen.
    CARDINALE

    CARDINALE

    De Cardinale, goddelijk lekker.
    En snel gemaakt, met 1/3 Panarea Gin, 1/3 Campari en 1/3 vermouth.
    Wat ijsklontjes en een schijfje citroen: klaar!

     

     

     

Meer leren over grappa en likeur? Of wil je inspiratie opdoen voor een lekker cocktailrecept? Kijk dan snel in de blog.