Cocktailrecepten met gin
Weinig dranken hebben de afgelopen jaren zo'n opmars gemaakt als gin. Lorenzo Inga heeft een Italiaanse twist aan gin gegeven met zijn Panarea Gin. Vernoemd naar het gelijknamige eiland bij Sicilië waar de roots van de familie Inga liggen.
Panarea Gin is een botanische gin van o.a jeneverbes, citrus en mirte. Zeer zacht van smaak. Dat maakt hem een heerlijke basis voor cocktails, mixdranken en desserts. Hieronder vind je een aantal suggesties, die regelmatig worden aangevuld.
Lekkere recepten met gin, in een handig overzicht
Panarea Gin als basis voor heerlijke cocktails en een dessert.
RECEPTEN DOWNLOADEN
BASILICUM
Tonic met een scheut(je) Panarea Gin. Garneren met blaadjes basilicum en een schijfje citroen.
Laat de basilicum even intrekken voor een nog frissere smaak.
SOUTH SIDE
60 ml gin, 30 ml vers geperst citroensap, 15 ml suikerwater. Garneren met 10 verse blaadjes munt. Eventueel een paar blaadjes versnipperen.
DIRTY MARTINI
Panarea Gin en vermouth in een 4-1 verhouding. Garneren met olijven op prikker.
GIN TONIC
De klassieker mag natuurlijk niet ontbreken: tonic met een scheutje gin.
PISTACHE IJS
Pistache ijs met een scheutje Panarea Gin. Aankleden met pistachenootjes, zwarte peper en een sinaasappelschil.
ARANCELLO TONIC
Super verfrissend: Panarea Gin, arancello en tonic in drie gelijke delen.
CARDINALE
De Cardinale, goddelijk lekker.
En snel gemaakt, met 1/3 Panarea Gin, 1/3 Campari en 1/3 vermouth.
Wat ijsklontjes en een schijfje citroen: klaar!