Cocktailrecepten met amaretto
Amaretto, de wereldberoemde amandellikeur. Althans, als je voor echte amaretto gaat en niet voor een vierkante marketingfles waar nou net géén amandel zit. Dan is amaretto een prachtige en veelzijdige likeur voor cocktails. Meer weten? Kijk eens bij deze blog 'Amaretto: met amandel, of toch niet?'
Fruity Italiano
De fruitige smaak van appel en passievrucht krijgt een 'bite' door de grappa.
Benodigd:
- 25 ml grappa
- 25 ml amaretto
- 25 ml passievruchtensap
- 25 ml vers geperst citroensap
- 50 ml appelsap
Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs. Stevig schudden en schenken in een gekoeld glas. Garneer met een schijfje groene appel.
Nonno Tano
Een intens frisse en fruitige cocktail. Het citroensap en de suiker maakt de smaak van de Nonno Tano alleen nog maar veelzijdiger.
Benodigd:
- 50 ml fruit amaretto
- 25 ml vers geperst citroensap
- 5 ml suikerwater
- beetje eiwit
- scheutje angostura
Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs. Stevig schudden en schenken in een gekoeld glas. Garneer met een schijfje grapefruit.
Sicilian Spice
Klinkt ´spicy´, maar is verrassend makkelijk te drinken. De frisse en fris/zure tonen zullen vrijwel iedereen bevallen.
Benodigd:
- 50 ml amaretto
- 2 verse frambozen
- 25 ml vers geperst citroensap
- aanvullen met gemberbier
Doe de eerste drie ingrediënten in een shaker met ijs. Stevig schudden en schenken in een gekoeld glas. Aanvullen met gemberbier en garneer met een framboos en eventueel een schijfje citroen.
Peachy Perfection
Perzik voert de boventoon. Een langdurige smaak, het perziksap is de ideale aanvulling op de al fruitige Nonno Tano fruit amaretto. U proeft de zomer.
Benodigd:
- 25 ml fruit amaretto
- 25 ml gin
- 50 ml perziksap
- 50 ml appelsap
Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs. Stevig schudden en schenken in een gekoeld glas. Garneer met een schijfje perzik.
Amaretto Sour
Een klassieker, en alleen écht goed met goede ingrediënten. Beknibbel dus niet op de amaretto. De amandelsmaak is heerlijk in deze combinatie.
Benodigd:
- 50 ml amaretto
- 25 ml vers geperst citroensap
- 15 ml suikersiroop
- 5 ml eiwit
Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs. Stevig schudden en schenken in een gekoeld glas. Garneer met een schijfje citroen.
Cafe Venitzio
Een warme energie-boost met een twist.
Benodigd:
- 25 ml amaretto
- 25 ml brandy
- 25 ml Galliano
- aanvullen met espresso
Simpel! Neem een koffiemok en schenk de eerste drie ingrediënten er in. Vul daarna aan met espresso dan wel koffie, al naar gelang uw voorkeur.