Cocktailrecepten met amaretto

Amaretto, de wereldberoemde amandellikeur. Althans, als je voor echte amaretto gaat en niet voor een vierkante marketingfles waar nou net géén amandel zit. Dan is amaretto een prachtige en veelzijdige likeur voor cocktails. Meer weten? Kijk eens bij deze blog 'Amaretto: met amandel, of toch niet?'

Fruity Italiano

De fruitige smaak van appel en passievrucht krijgt een 'bite' door de grappa. 

Benodigd:

  • 25 ml grappa
  • 25 ml amaretto
  • 25 ml passievruchtensap
  • 25 ml vers geperst citroensap
  • 50 ml appelsap

Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs. Stevig schudden en schenken in een gekoeld glas. Garneer met een schijfje groene appel.

Nonno Tano

Een intens frisse en fruitige cocktail. Het citroensap en de suiker maakt de smaak van de Nonno Tano alleen nog maar veelzijdiger.

Benodigd:

  • 50 ml fruit amaretto
  • 25 ml vers geperst citroensap
  • 5 ml suikerwater
  • beetje eiwit
  • scheutje angostura

Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs. Stevig schudden en schenken in een gekoeld glas. Garneer met een schijfje grapefruit.

Sicilian Spice

Klinkt ´spicy´, maar is verrassend makkelijk te drinken. De frisse en fris/zure tonen zullen vrijwel iedereen bevallen.

Benodigd:

  • 50 ml amaretto
  • 2 verse frambozen
  • 25 ml vers geperst citroensap
  • aanvullen met gemberbier

Doe de eerste drie ingrediënten in een shaker met ijs. Stevig schudden en schenken in een gekoeld glas. Aanvullen met gemberbier en garneer met een framboos en eventueel een schijfje citroen.

Peachy Perfection

Perzik voert de boventoon. Een langdurige smaak, het perziksap is de ideale aanvulling op de al fruitige Nonno Tano fruit amaretto. U proeft de zomer.

Benodigd:

  • 25 ml fruit amaretto
  • 25 ml gin
  • 50 ml perziksap
  • 50 ml appelsap

Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs. Stevig schudden en schenken in een gekoeld glas. Garneer met een schijfje perzik.

Amaretto Sour

Een klassieker, en alleen écht goed met goede ingrediënten. Beknibbel dus niet op de amaretto. De amandelsmaak is heerlijk in deze combinatie.

Benodigd:

  • 50 ml amaretto
  • 25 ml vers geperst citroensap
  • 15 ml suikersiroop
  • 5 ml eiwit

Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs. Stevig schudden en schenken in een gekoeld glas. Garneer met een schijfje citroen.

Cafe Venitzio

Een warme energie-boost met een twist.

Benodigd:

  • 25 ml amaretto
  • 25 ml brandy
  • 25 ml Galliano
  • aanvullen met espresso

Simpel! Neem een koffiemok en schenk de eerste drie ingrediënten er in. Vul daarna aan met espresso dan wel koffie, al naar gelang uw voorkeur.